torsdag 14. mars 2013

COFFEE TALK THURSDAY

COFFEE CONCEPT
BY STARBUCKS

// Image: Therese Knutsen //

De fleste prosjektene jeg jobber med er privatboliger, men jeg henter ofte inspirasjon i offentlige miljøer :)
 Mange av de elementene som skaper stemning, særpreg og miljø på hoteller, kafeer og utesteder kan være gode ideer som enkelt kan overføres til hjemmet også. 

Ser du deg rundt og plukker opp tips når du er ute?Starbucks kjeden har de siste par årene fått til en del nye konsept avdelinger rundt om i verden, og her har de fått til mye bra design! Kjeden er også veldig opptatt av å være så miljøvennlig som mulig, slik at det meste av materialene er resirkulert og miljøvennlig produsert. Good! :)Benkene har fått en fin patina ved å ikke pusse bort all malingen på beina. Jeg likte også godt de store lampene i taket som er laget av en kveil med hønsenetting. DIY ide...
Kassene som oppbevarer tebokser, kanner.. er enkle å få tak i på gartnerier og enkelte interiørforretninger.
Skru de opp på veggen og du har en tøff hylle med særpreg :) Boksene her er jo også fine og praktiske, og de er enkle å få til: Legg tomme hermetikkbokser i kokende vann til etikettene faller av. Deretter kan du male på et felt med tavlemaling  Kan brukes til penner, kaffekapsler, bestikk....Her sitter jeg og blar i i(nspirasjons)paden. Dobbel mocca i min Starbucks kopp i dag...mmm!


I Tokyo har Starbucks virkelig fått en kaffebar utenom det vanlige, designet av Kengo Kuma


Trepinnene skal illustrere grener i skogen og er også valgt fordi de er resirkulerbare. Dette i tråd med 
Starbucks "grønne" byggemetode ;)Utrolig effekt når sollyset treffer treverket. Ide til uterommet tenker jeg...levegg, hagestue... ;)

// Images: Via //


Kreativ torsdag folkens!Most of my projects involves design in private homes, but I often get my inspiration from public spaces, such as hotels, cafes and coffeeshops :) Do you look around and get inspred when you dine out?
Starbucks have really up their game when it comes to designing  coffeeshops the last couple of years! 
Lots of  great ideas and DIY stuff in their new concept store in Seattle. I especially like the huge lamp made of chicken wire, and the shelves made of old wooden boxes :)
And the great work with huge sticks  of wood in the Tokyo coffeeshop. Designed by Kengo Kuma
Love how the sun shines through the sticks. 


Therese


2 kommentarer:

 1. WOW, jeg elsker Starbuck's - og denne var jo bare helt rå! Herlig blogg forresten :) Legger meg til som følger her! ...Og bare et tips dersom du ønsker flere kommentarer - fjern ordbekreftelsen på kommentarene, mange synes disse er irriterende (inkludert meg...) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Cathrine,

   Tusen takk for tipset! Jeg er fortsatt ikke helt inne i alt her på blogger.Fortsatt litt nybegynner ;) Ja, Starbucks er virkelig i siget med sitt nye design om dagen!

   Velkommen skal du være her hos meg:-) Jeg er innom din flotte blogg rett som det er :)

   Therese

   Slett