fredag 22. februar 2013

GARDEN BEFORE AND AFTER...Noen som så Tid for hjem på tirsdag? En liten rekkehushage ble helt forandret, de er jo bare utrolig flinke!:)
Vi hadde jo akkurat en slik bitteliten hage i Oslo som vi forandret på etter som behovene endret seg.
Fra fotballbane og turneplen, til skjermede soner, rennende vann og lite plenklipping ;)

Kanskje noen kan få litt inspirasjon fra den til små og litt større hageflekker...?Hagen var bare 5 m. bred og 8 m lang. Lite privatliv og veldig åpen løsning.Ved å plante hurtigvoksende hekk fikk vi mer privatliv. Muren bryter opp og deler den smale hagen inn i soner. Hullet gir en fin dybdevirkning og gjør at muren ikke blir massiv og påtrengende. En ramme med levende kunst bak :) ( Barna hoppet fra helle til helle og klatret opp på muren og gjennom hullet.)
Perfekt hinderløype ;)

Her er hagen akkurat ferdig og plantene er fortsatt små. Den runde trammen er i lerketre, og grånet naturlig etter kort tid.

De runde formene myker opp de rette linjene som avgrenser hagen, og de ulike materialene skaper variasjon og spennende kontraster til det levende grønne. 
Singel og betong er også ganske vedlikeholdsfritt;) 

Tips! Velg stor elvesingel fremfor pukk. Den ligger i ro og er mykere å gå på!


I enden av tomten satte vi opp et gjerde med port, slik at barna var trygge og vi fikk rammet inn hagen.
Gjerdet flettet vi av de lange skuddene på hekken foran hagen. Tilgang til friske skudd hver vår til vedlikehold. :) Brosteinen mellom gresset og singelen var praktisk når plenen skulle klippes for da triller hjulet på de. Brosteinen holdt også singelen unna gresset:)


En rolig grønn fargepalett passet fint hos oss. Variasjon i bladenes utforming og vekstform var viktigere enn ulike blomster og farger. Noen innslag av nesten sorte blader og blomster tilførte dybde og kontrast.

Vann i hagen var luksus! Vannrennen hadde akkurat rett fall slik at det ikke ble for bråkete. Bare en sildring av rennende vann. Så beroligende! ♥ Dusjen ble flittig brukt på varme sommerdager. 
Laget av enkle rør og koblinger fra byggvarehuset. Sokkelen støpte vi i betong. Dusjen ble koblet til vannuttaket med hageslange:)


Huset fikk seg en omgang lys gråfarge til stor glede for en GRÅinteriørdesigner.


Etterhvert ble det deilige loungemøbler og et praktisk hjemmesnekret bord. Tror dere må få oppskrift på det senere...

// Images: Therese Knutsen //

Vannrennen bygget vi opp av lecablokker og pusset med Hey`di dekorpuss.

Åhhh... nå gleder jeg meg enda mer til vår, og drømmer om en LITT større hageflekk å boltre meg på snart!

Håper dere har fått noen ideer og litt inspirasjon, så får vi vente på at snøen smelter i hagen;-)

Ha en strålende fredag! Ukas beste dag ;-)When I was watching a interior design tv show this week, they made a small neglected garden in to a green haven. We had a tiny garden when we lived in Oslo, but we did some big changes and made it into our  outdoor livingroom:) 
Maybe you can get some inspiration and ideas from our tiny spot for your  outdoor space..?
Now I am dreaming of spring and hopefully a little bit more space to make a new garden ;)

Have a nice day:)


5 kommentarer:

 1. helt fantastisk ! takk for at du deler :)

  SvarSlett
 2. Nydelig hage! Jeg kan tenke meg at dere kose der i sommer.
  :-)
  Vicky

  SvarSlett
 3. Så utrolig nydelig hage!!! Fantastisk! Fantastiske linjer, og så nydelig overgang mellom gresset og singelen- hvilken type kantstein har dere brukt? Har dere laget de to runde plattingene i tre og betong selv? Blir kjempeglad om du vil dele fremgangsmåte eller hvor de er kjøpt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, hei,

   Så hyggelig at du finner inspirasjon i vår lille hageflekk.
   Kantsteinen er helt vanlig tromlet betongkantstein fra Maxbo;)
   De runde plattingene har vi laget selv ja. Betongplatten er støpt i en forskaling laget av finerplater. Blandet rett og slett sement som vi helte ned i forskalingen som lå på bakken.I bunnen la vi plastduk.
   Treplatten bygget vi på et rammeverk av tre. Tegnet opp en sirkel på platten og saget etter den til slutt for å få den runde formen.

   Vet ikke om dette forklarte nok, men ;)

   Send meg gjerne en e-post om noe er uklart.

   Therese

   Slett