torsdag 19. desember 2013

SWEETS



Karameller er blitt en tradisjon å lage i desember. To tre runder blir det hvert år, fordi jeg synes det er så fint å ha noe hjemmelaget å gi bort i førjulstiden :-)  Det har blitt mange mislykkede forsøk gjennom årene før jeg fant en perfekt oppskrift som har rette smaken og som ikke sitter fast i papiret ;)


Tips! Et godt hjelpemiddel er et digitalt termometer, da blir resultatet bra hver gang!


 Jeg elsker nøtter, så jeg pleier å tilsette valnøtter i deler av karamellen etter at jeg har helt den i formen.Mmmm!  Noen innpakkede karameller i en cellofanpose er en fin gave.


I år testet jeg også ut lakriskarameller. Stor suksess hos min lakrisfrelste familie! :-)
Noen rullet jeg i lakrispulver. (Knuste Tyrkisk Pepper drops), andre pakket jeg i papir.


                                                              
Slik gjør du:
Bilde 1: Smelt smøret. Rør i resten og la fosskoke til termometeret viser 119 grader.(ca. 15 min.)
Bilde 2: Knus Tyrkisk Pepper dropsene i en morter. Ha alt unntatt smøret i en vid kjele og la fosskoke under omrøring til termometeret vise 120/121 grader. Vend inn smøret. 
Bilde 1. og 2:  Hell den ferdige røren i en papirkledd form. Sett til avkjøling og skjær i passe biter . Pakk karamellene inn i papir eller cellofan.

PS! Har du ikke termometer, ta kuleprøven: Drypp litt varm karamell i en skål med iskaldt vann. Kan du enkelt rulle en kule av karamellmassen er den klar.

// Images: Therese Knutsen //

Tips! Jeg bruker mellomleggspapir til å pakke inn karamellene. Perfekt størrelse, og jeg parer mye arbeid med å klippe til cellofan eller matpapir.;)

Det tar bare et kvarters tid, og jeg lover at karamellene får en strålende mottagelse :-)

Ikke lenge til vi drar på hytten for å gjøre klart til jul nå....glede!






It has become a tradition to make soft, chewy caramels for Christmas. So nice to give away as a homemade present as well. This year I made licorice caramels in addition to the regular ones. Oh joy :-)





Therese

1 kommentar:

  1. Så nydelige, og ikke minst fristende bilder!
    ..jeg prøver som regel en karamelloppskrift hver førjul, men
    jeg har enda ikke funnet den perfekte, kanskje jeg får til denne?! Det er verdt ett
    forsøk i hvertfall : )
    Takk for tips!

    Juleklem E

    SvarSlett