Karameller er blitt en tradisjon å lage i desember. To tre runder blir det hvert år, fordi jeg synes det er så fint å ha noe hjemmelaget å gi bort i førjulstiden :-) Det har blitt mange mislykkede forsøk gjennom årene før jeg fant en perfekt oppskrift som har rette smaken og som ikke sitter fast i papiret ;)
Tips! Et godt hjelpemiddel er et digitalt termometer, da blir resultatet bra hver gang!
Jeg elsker nøtter, så jeg pleier å tilsette valnøtter i deler av karamellen etter at jeg har helt den i formen.Mmmm! Noen innpakkede karameller i en cellofanpose er en fin gave.♥
I år testet jeg også ut lakriskarameller. Stor suksess hos min lakrisfrelste familie! :-)
Noen rullet jeg i lakrispulver. (Knuste Tyrkisk Pepper drops), andre pakket jeg i papir.
Slik gjør du:
Bilde 1: Smelt smøret. Rør i resten og la fosskoke til termometeret viser 119 grader.(ca. 15 min.)
Bilde 2: Knus Tyrkisk Pepper dropsene i en morter. Ha alt unntatt smøret i en vid kjele og la fosskoke under omrøring til termometeret vise 120/121 grader. Vend inn smøret.
Bilde 1. og 2: Hell den ferdige røren i en papirkledd form. Sett til avkjøling og skjær i passe biter . Pakk karamellene inn i papir eller cellofan.
PS! Har du ikke termometer, ta kuleprøven: Drypp litt varm karamell i en skål med iskaldt vann. Kan du enkelt rulle en kule av karamellmassen er den klar.
// Images: Therese Knutsen //
Tips! Jeg bruker mellomleggspapir til å pakke inn karamellene. Perfekt størrelse, og jeg parer mye arbeid med å klippe til cellofan eller matpapir.;)
Det tar bare et kvarters tid, og jeg lover at karamellene får en strålende mottagelse :-)
Ikke lenge til vi drar på hytten for å gjøre klart til jul nå....glede!
♥
It has become a tradition to make soft, chewy caramels for Christmas. So nice to give away as a homemade present as well. This year I made licorice caramels in addition to the regular ones. Oh joy :-)
Therese
Så nydelige, og ikke minst fristende bilder!
SvarSlett..jeg prøver som regel en karamelloppskrift hver førjul, men
jeg har enda ikke funnet den perfekte, kanskje jeg får til denne?! Det er verdt ett
forsøk i hvertfall : )
Takk for tips!
Juleklem E