fredag 14. desember 2012

SPISELIGE GAVER ... DEL 2

Her kommer oppskriften på de kjempegode sjokoladepinnene. Sjokoladen kan jo smaksettes i utallige varianter, så her er det bare å være kreativ :)
Jeg har laget tre smaksvarianter denne gangen: Ren sjokolade, mint og appelsin/kanel.


Du trenger:

400 g. mørk sjokolade ( 70% kakao)
30 g. drikkekakao
70 g. melis
1 ts. vaniljepulver


Slik gjør du:

Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Pass på at det ikke kommer vann i bollen!
I noen av de jeg laget byttet jeg ut halvparten av sjokoladen med smakssatt sjokolade. ( bildet over.)
Sikt i melis, kakao og vanilje og rør godt. ( Evt. smakstilsetning)
Hell blandingen i en sprøytepose og fordel massen i en isterningform, eller små konfektformer i silikon.
Sett til avkjøling på benken eller i kjøleskap.
Når blandingen har stivnet litt stikker du ned pinner eller treskjeer. 
Når blandingen er stivnet tar du sjokoladen ut av formen og pakker inn:)


Noen av pinnene har jeg pakket inn en og en i celofan og merket pinnene med smak og veiledning på små vimpler.  Pakk gjerne inn fler i samme pakke, disse går unna;)
Det er også en ide å tre en marshmallows på pinnen før den pakkes inn. Mmmm....


En liten eske med hjemmelagde karameller og sjokoladepinner. Putter du noen fine stjerneanis, en kanelstang og noen nellikspiker i esken før den pakkes i celofan, lukter det deilig jul når den åpnes;)


Fin førjulsfredag:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar