Det er vel neppe bare jeg som har kjøleskapet fullt av gresskarkjøtt i dag ;-) Da passer det vel bra med en superrask og deilig gresskarsuppe til middag i dag da...? Jeg serverer suppen i grove runstykkeskåler, med sprø chorizosnurrer til. Og alt er ferdig i løpet av en halvtimes tid :-)
Start med å tine butterdeigen og sett ovnen på 200 grader.
Slik gjør du:
Suppe til 4 personer.
Surr hakket løk,hvitløk og gresskarkjøtt på svak varme til løken er myk og blank.
Kok opp matfløte, vann, soyasaus og buljong.
Hell gresskarblandingen opp i væsken og småkok til bitene er møre.
(Imens lager du chorizosnurrene.)
Bruk stavmikser til å få en jevn og kremet suppe.
Smak til med salt, pepper og chili.
Rør inn smøret like før servering.
Ha suppen i skål/ uthulet rundstykke og dryss over litt parmesan, ristede gresskarkjerner og fersk timian.
Chorizosnurrer:
Kvevl ut butterdeigen til et rektangel og smør på pestoen.
Grovhakk chorizo og strø oppå sammen med timian
Sjær i ca 4 cm brede remser. Brett hver remse dobbel og tvinn den til en korketrekker :)
Strø over litt parmesan og stek i 5-6 minutter, til snurrene er gyldne og sprø.
God middag! :-)
Therese
Åh, det så utrolig godt ut!!
SvarSlett