Sett av en god time til maten denne helgen, nyt lukten av hvitløk, rosmarin og grillet kylling fra ovnen samtidig som du forbereder resten av den fantastiske salaten. Vel verdt å vente litt ekstra på! :-)
Press et hvitløksfedd sammen med rosmarin og havsalt i en morter. Tilsett pepper og olivenolje til det blir en pasta.
Gni pastaen over hele kyllingen og stek den i en langpanne i 35 minutter.
Tilsett ciabattakuber og panchetta i lanpannen og stek i ytterligere 40 minutter til kyllingen er gjennomstekt og panchetta og ciabatta er blitt sprø. ( følg litt med på brød og pancetta, så det ikke blir overstekt.)
Dressing:
Press ansjosfiletene i en morter sammen med det andre hvitløksfeddet og revet sitronskall.
Tilsett parmesan, crème fraiche og frydre med pepper.
Smak til med litt sitronsaft, og rør i olje til dressingen får en kremet konsistens.
La kyllingen hvile i 15minutter før du skjærer den opp. Bland salatingrediensene i en bolle, vend inn dressingen og topp det hele med kylling, panchetta og ciabattakrutongene.
Jeg har prøvd MANGE cæsar salater, men denne slo dem alle ;)
// Images: Therese Knutsen //
Nyt helgen!
Best Caesar salad ever! It is so worth it, waiting for the whole chicken to roast slowly in the oven for a bit over an hour. Smells devine of garlic and rosmary in the kitchen :-)
The crips roasted foccacia and panchetta, and the creamy homemade dressing...mmm!
Enjoy your weekend!
Therese
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar