Denne kaken er så utrolig god! Perfekt balanse mellom søtt og syrlig, og helt uten hvetemel :-)
Dette trenger du:
Slik gjør du:
Bland smør, sukker, vaniljeekstrakt, sitronskall og 1 ss sitronsaft i en bolle.
Pisk med mikser til det er lyst og luftig. Ca. 5 minutter.
Ha i eggeplommene og pisk videre i 2-3 minutter.
I en annen bolle pisker du eggehvitene stive.
Vend inn mandelmelet i halvparten av de stivpiskede eggehvitene.
Dette vendes inn i røren.
Tilsett resten av eggehviten samt ricottaost og bland alt godt sammen før du heller røren i en bakepapirkledd og smurt springform.
Kaken stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 1 time.
Test om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne i midten. Er det ikke røre på pinnen er den ferdig.
Ta kaken ut av ovnen og sett på en rist.
Med kakepinnen lager du flere hull i den varme kaken og heller på resten av sitronsaften.
Avkjøl kaken før du dekker den med mandelflak. Dryss over melis ved servering.
Nydelig frisk sommerkake!
// Images: ThereseKnutsen //
Prøv da vel ;-)
Håper dere nyter deilige sommerdager!
A delicious summer cake! Perfect balance between sweet and sour:-)
And it is flour free! I do like that ;)
Try it!
Have a great summer day!
Therese
ELSKER BILDENE HER HOS DEG!! den kaken ser veldig god ut, takk som deler oppskrift, tror jeg må prøves ut :-)
SvarSlettDen ser utrolig god ut, og uten hvetemel - perfekt! :)
SvarSlettLekre bilder også ... så flink du er:)
En fortsatt fin sommer til deg:)
Klem Marianne