..FOUGASSE
and creamy soup
Flere av dere fine lesere vil gjerne ha oppskriften på det franske brødet Fougasse, som jeg skrev om HER, og det skal dere selvfølgelig få :-) Smaker nydelig, enkelt å lage og dekorativt på bordet!
Slik gjør du:
Ha alt det tørre i en bolle sammen med rosmarin og grovhakket oliven
Gjæren løses i vannet.
Ha i nok vann til at det blir en passe deig. Kna deigen til den er myk og smidig.
La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. (ca. 1 time)
Hell deigen på et melet bakebord, del den i to emner. Dra i emnet til det får en røff hjerteform og legg på et stekebrett med bakepapir.
Bruk en skarp kniv og lag et langt snitt midt i deigen og tre snitt på hver side, slik at det minner om et blad. Dra i deigen fra hverandre slik at hullene vises. Dryss over litt mel og etterhev i 45 min.
Stekes på 230 grader i ca 15 min., til den er gyllenbrun og sprø.
. . . .
Fougasse er kjempegodt til supper, så når familien kom på hverdagsmiddag i går, tok jeg ut et par fra fryseren og serverte det som tilbehør til en suppe som rett og slett er blitt en gjenganger her hos oss :)
Den er mild, kremet og metter godt. Vi var ni til bords i går, og da doblet jeg oppskriften. Det ble rikelig.
Slik gjør du:
Surr løk og purre i en gryte til det er blank og mykt. Brun kjøttdeigen ( jeg bruker karbonadedeig) og bland den med løken før du tilsetter buljong og vann.
La dette småkoke i en halv time, trekk gryten bort fra varmen og tilsett ost og paprika.
Sett gryten på svak varme slik at osten smelter og suppen bli varm. Suppen skal ikke koke etter at osten er i.
Et Voila.. klar til servering :)
Perfekt etter en lang skitur i grunn, hvis det er planen i helga...? ;)
Det er ihvertfall min plan, Bilen er pakket og vi drar til fjells.
PS! Flere og flere titter innom her på bloggen og det er kjempegøy! Hvis dere lurer på noe, skriv gjerne spørsmål, feedback eller bare en liten hilsen i kommentarfeltet under, :-)
God helg alle sammen, i by og til fjells!
♥
Some of my wonderful readers would like the recipe for the french bread Fougasse that I wrote about HERE, and of course you should try this yummy bread! Fougasse is great if you are having soup, so I also put in a recipe for this rich and creamy soup that has become a favorite in our family :)
PS! Try the translation button on the right for english version, and if you have any questions be sure to send me an e-mail or post a comment further down in the comment field.
Happy weekend everyone!
♥
Therese
Jeg har lagt inn en link til den nydelige bloggen din på min blogg, håper det er greit :)
SvarSlettØnsker deg en strålende helg!
PS: takk for flott oppskrift, den skal definitivt prøves!
SvarSlettå fytti rakkern.... dette så deilig ut... jeg er så heldig at jeg har begynt på grete roede kurs på tirsdag.... weee... uuuh... angrer... heheheee... lyst på suppe og deilig brød... nåååå...
SvarSlettGod helg til flinke deg!!
Klems Diana.